Nuchter, sociaal, soms een tikkie brutaal en vol humor. Dat is Marit. Geboren in Wormerveer, opgegroeid in het polderlandschap van West-Friesland en na haar middelbare school verhuisd naar de grote stad. Om daar haar droom te vervullen, naar de toneelschool gaan en actrice worden.

In de stad woont zij nog steeds, met haar gezin. Toch zal het dorpsgevoel nooit helemaal uit haar systeem gaan en ziet zij zichzelf op den duur eerder in een groene dorpse omgeving dan de roerige bruisende stad. Wordt vervolgd;)

 

Marit acteert inmiddels al vele jaren voor Televisie& film en in het theater.

Daarnaast ontwikkelde zij zich tot presentatrice, oa door een opleiding aan de Media Academie. Zij presenteert diverse programma’s voor NPO, SBS, RTL en Net5.

 

Marit van Bohemen is tevens een zeer ervaren dagvoorzitter.

Haar werk als Senior Dagvoorzitter rolde voort uit de stijgende vraag naar het presenteren van bedrijfsevents.

 “Mijn werk als dagvoorzitter en presentator van bedrijfsevents en congressen vind ik minstens zo leuk en belangrijk als het acteren en presenteren voor TV. Ik zou het echte contact met mensen nooit willen missen.”

 

‘Een leven lang leren’  is zeker op Marit van toepassing. Vanuit de behoefte zich te blijven ontwikkelen en verbreden heeft zij zich geschoold tot professioneel scenarioschrijver en geeft zij masterclasses ‘discussiëren’ aan kinderen en jongeren via stichting DKJL. Door haar werk als dagvoorzitter is haar interesse in en kennis van de agrarische sector zich enorm gaan verbreden. Voor deze sector zet zij zich regelmatig breed in.