Marit van Bohemen

Liedje voor Marit aan / uit


Kinderen Magazine

Vakantie

Monday, 23 january 2012

'Als de kinderen het naar hun zin hebben, hebben de ouders dat ook'. Het is een dijk van een cliché en dus waar. We genieten dubbel en dwars van Jacky's plezier op het strand, haar contact met vakantievriendjes en haar stralende gezicht als ze een ijsje eet. Zwemmen is haar grootste hobby dus dobberen we het merendeel van de dagen in het chloor.

We zijn in Portugal. Tien dagen naar de zonzekere Algarve.

Je kunt dat cliché trouwens met hetzelfde gemak omdraaien. Als je kind het niet naar z'n zin heeft daalt de stemming bij de ouders ook beneden het nulpunt.

Een wandeling naar een oud klooster op een berg? Geinig, maar niet reëel met een kind van twee. Ze staat om de haverklap met haar armpjes omhoog  en vraagt "oppelitten?" Nee moppie, we gaan je niet de hele weg tillen. Je kunt best zelf een stukje lopen. Je bent toch al groot? En als dat niet werkt  "Jax, zie je die boom daar in de verte? kom gaan we rennen, da's lachu! " Nou, da's dus helemaal niet meer zo lachen als ze struikelt over een paar boomwortels en Steven mij een vernietigende blik toewerpt. Kind wordt de rest van de tocht gedragen en valt halverwege in slaap. Snel wat fotootjes van het Klooster en direct terug want we moeten natuurlijk op tijd eten. Dat lukt ons vervolgens geen enkele dag. Op tijd weggaan van de dagtrip, boodschappen doen en op een tweepitter een gezonde maaltijd bereiden is voor ons een te grote uitdaging. Ik beken nu dan ook dat ik Jacky vijf van de negen avonden zo'n kant en klaar potje heb gegeven. En nu ik toch aan het witwassen ben; ze bleken er in de Algarve alleen te zijn voor tot 12 maanden. Bij het openen zag ik het merk; 'Bledemama'. 'Bloody mama', wrijf het er maar in.

Maar gelukkig hebben we de avond nog. Die is voor onszelf. Lekker een paar boeken meegenomen waar ik thuis maar niet aan toe kom. Helaas; voor ons prinsesje de slaap kan vatten is het al zo laat dat wij er doodop achteraan kruipen. En aangezien ons bed groot is en dat van haar maar klein ligt ze negen nachten breeduit overdwars tussen ons in. Maar dat vinden wij stiekem heerlijk, dus hierover geen klachten. Überhaupt geen klachten eigenlijk. Wel het besef dat je vakanties kort moet houden en het thuis ook heerlijk vakantievieren is, met oppasoma's en de crèche om de hoek.